IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Royal Ascot 2010 – парадът на шапките

Кралските конни надбягвания са едно от най-чаканите светски и модни събития

11:12 | 21.06.10 г.
Royal Ascot 2010 – парадът на шапките

Ежегодно, по средата на годината, в градчето Аскът, Беркшир, се провежда едно от най-големите светски събития – кралските конни надбягвания Royal Racing Ascot. Това събитие е едно от най-очакваните през цялата година, а внимание привличат не само самите състезания, но и екстравагантният парад на дрехите и шапките, който се е превърнал в традиция.

Надбягванията се провеждат от 1711 г. насам и са били организирани за първи път от кралица Анна. От тогава присъствието на кралското семейство е задължително, ето защо на ежегодните надбягвания специални гости са Нейно Величество Елизабет II и различни членове на британското кралско семейство.

Събитието продължава една седмица и е едно от най-големите в британския календар за социални дейности като отдавна вече надхвърля имиджа на обикновените конни надбягвания.

Всяка година на хиподрума пристигат над 500 хиляди гости, а част от тях са поканени лично от Кралицата. Онези, които са удостоени с честта да са специални гости на Елизабет II, носят пропуски и могат да наблюдават състезанията от ложата на кралското семейство.

Като истинско светско събитие, макар и на хиподрум, Royal Ascot има своите изисквания за облеклото и визията на гостите си. Всяка дама трябва да обърне специално внимание на това какво ще облече по време на петте дни, в които се провеждат състезанията. И не случайно наричат това събитие „панаир на шапките“ - едно от неформалните изисквания е да не се носи една и съща шапка по време на събитието. Това важи както за дамите, така и за господата.

Появата с една и съща дреха и шапка в два дни е неприемлива. Това важи както за дамите, така и за господата.

Появата с една и съща дреха в два дни също е неприемлива. Роклите трябва да са с дължина до или под коленете, да не се показват голи рамене, а за господата изискванията са за черен или сив костюм и шапка. Най-красивите, нетрадиционни и необичайни аксесоари за глава се оставят за последния ден от надбягванията, които тази година приключиха на 19 юни.

Естествено освен на дрехите и шапките, организаторите не забравят да отделят внимание и на центъра на събитието - конните надбягвания. През всеки един от петте дни има организирани надбягвания, а наградният фонд на Royal Ascot е над 3 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още