IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лукойл Нефтохим Бургас със загуба от 176 млн. лв. и инвестиции от $280 млн.

За 2009 г. от компанията са платени данъци и осигуровки за сметка на работодателя в размер на 864 млн. лв.

18:09 | 24.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Лукойл Нефтохим Бургас със загуба от 176 млн. лв. и инвестиции от $280 млн.

Рафинерията "Лукойл Нефтохим Бургас" АД реализира балансова загуба след изплащане на данъци в размер на 176 млн. лв. за 2009 г. Това се казва в представения от председателя на управителния съвет на дружеството Сергей Андронов доклад по време на проведеното днес годишно Общо събрание на акционерите на дружеството.

Във връзка с отрицателния финансов резултат на дружеството Общото събрание на акционерите е приело решение да не се разпределя печалба за 2009 г. и да не се изплащат дивиденти.

За 2009 г. от компанията са платени данъци и осигуровки за сметка на работодателя в размер на 864 млн. лв. Дружеството няма просрочени задължения към бюджета.

През 2009 г. Лукол Нефтохим Бургас е преработил близо 6,3 млн. тона нефт при план от 6,8 млн. тона.

Направените инвестиции в комбината през 2009 г. са в размер на почти 280 млн. долара. Инвестиционната програма на компанията през 2009 г. беше насочена към повишаване на ефективността и конкурентноспособността на дружеството, включваща реконструкция и модернизация на вече съществуващи активи, както и строителството на нови производствени обекти.

През отчетния период в изпълнение на инвестиционната програма завърши строителството на новите инсталации за „Сярно-кисело алкилиране” и „Регенерация на отработената киселина”, успешно бяха реконструирани и модернизирани производствените мощности: „Атмосферна вакуумна дестилация-1”, „Хидроочистка-2”, „Хидроочистка-3”. През 2009 г. Лукойл Нефтохим Бургас получи и ново Комплексно разрешително.

По предложение на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на България Общото събрание на акционерите освободи Евгений Узунов като член на Надзорния съвет и избра на негово място зам.-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още