IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 19 юли приемат проекти за „българския Лувър“, досега кандидатите са над 80

Конкурсът e открит в края на май, казват от Министерство на културата

12:49 | 08.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
До 19 юли приемат проекти за „българския Лувър“, досега кандидатите са над 80

До 19 юли тази година е срокът за представяне на проектите в обявения от Министерството на културата конкурс за „Проектиране на съвременен музеен център по плана на град София“, съобщиха от Министерство на културата.

До момента над 80 са конкурсните документации от български и чуждестранни участници, желаещи да автори на проекта за така наречения „български Лувър“.

Конкурсът е открит с решение на министъра на културата Вежди Рашидов от 28 май 2010 г.

Техническото задание за проекта е съгласувано със Съюза на архитектите в България и с главния архитект на София. „Появилите се упреци, че проектът не е съгласуван с Камарата на архитектите, са неоснователни, тъй като никъде няма такова законово изискване“, отбелязват от МК.

Със заповед на министъра на културата ще бъде назначено жури за разглеждане и класиране на проектите. Членове на журито ще бъдат специалисти от съответните области, казват от министерството.

Обявяването на резултатите от конкурса ще се извърши в присъствието на представители на медиите. Класираните на първите три места проекти с техническа визуализация и описание ще бъдат представени публично.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
GRio
преди 13 години
На мен ми е интересно - този срок дали е достатъчен за изготвяне на проект? Или просто има някои наши хора, които са запознати със заданието още по Коледа...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още