IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът започна седмицата със спад

Петролните фючърси са поскъпнали с 27% през последните 12 месеца, но от началото на тази година са изгубили 4,3%

09:03 | 12.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът започна седмицата със спад

Цената на петрола пое надолу по време на днешната електронна търговия в Азия, отчитайки първото си понижение за последните четири дни. Енергийната суровина приключи миналата седмица на ниво над 76 долара за барел, като отбеляза най-големия си седмичен ръст за последните шест седмици.

Данните за търговския баланс на Китай от уикенда показаха, че вносът на суров петрол в страната се е увеличил до 22,14 млн. метрични тона през юни, което е рекордно висока стойност. Вносът на петрол е нараснал с 30% на годишна база през първата половина на тази година, пише Bloomberg.

Страната е заплатила средно 77,20 долара за барел през юни спрямо 82,50 долара през май.

Поскъпването на щатския долар срещу еврото, лирата и йената обаче засенчи данните за рекордния внос на петрол в Китай през миналия месец и понижи цената му.

Американският лек суров петрол с доставка през август поевтинява с 0,5% до 75,90 долара за барел в часовете на електронната търговия днес. Той приключи сесията в петък с ръст от близо 1% до 76,09 долара за барел, което му донесе седмична печалба в размер на 5,5 на сто.

Брентът в същото време поевтинява с 23 цента, или с 0,3%, до 75,19 долара за барел в електронната търговия на Лондонската петролна борса днес.

Петролните фючърси са поскъпнали с 27% през последните 12 месеца, но от началото на тази година са изгубили 4,3 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още