IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на имоти в Китай е достигнал върха си през юни?

Анализатори смятат, че взетите тогава мерки от правителството ще доведат до охлаждане на оптимизма и спад в цените

13:43 | 12.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Пазарът на имоти в Китай е достигнал върха си през юни?

Пазарът на недвижими имоти в Китай вероятно е достигнал своя връх през юни, поради което анализаторите очакват спад в цените през следващите месеци. Основание за това дават данните за първи месечен спад в цените на жилищните имоти от февруари 2009 година насам, предава ВВС.

Цените на имотите в 70 града на Китай са се понижили с 0,1 на сто през юни на месечна база, показват редовните данни на правителството. Въпреки ръста от 11,4 на сто на годишна база според анализатори понижението вероятно означава край на ценовия балон.

През април правителството на Китай въведе поредица от регулаторни ограничения за жилищния пазар в опит да се спре спекулативната търговия с имоти. Сред тях са по-голямо самоучастие в кредитите, по-строги правила за отпускане на кредит и ограничения за придобиването на повече от едно жилище.

Към момента пазарите правят оценка на това дали Пекин ще се справи с надуването на балона, или развитието в страната ще бъде сходно на това, което се случи в САЩ след 2007 година, допълва медията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Tiki
преди 13 години
Ако Китай успее да изпусне балона без да го гръмне, предлагам да минаваме към китайски модел капитализъм.Освен това като тях трябва да разстрелваме производителите на кофти кисело мляко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още