IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google разочарова инвеститорите с едва 24% ръст на печалбата

Въпреки стабилните данни, след предаването на отчета акциите на гиганта поевтиняха с 4%

08:36 | 16.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Google разочарова инвеститорите с едва 24% ръст на печалбата

Американската компания Google обяви значителен ръст на печалбата си за второто тримесечие на годината. В основната си част той се дължи на подобрената ситуация в сектора на онлайн рекламата, където приходите се увеличават.

Печалбата на гиганта за второто тримесечие възлиза на 1,84 млрд. долара, което прави 5,71 долара на акция. Това е ръст от 24% спрямо постигната за същия период на миналата година печалба от 1,48 млрд. долара, или 4,66 долара на акция, пише Wall Street Journal.

Без отчитането на еднократни ефекти, печалбата на Google е в размер на 6,45 долара на акция.

Приходите на Google за второто тримесечие възлизат на 5,09 млрд. долара.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба без отчитане на еднократни ефекти от 6,52 долара на акция на база 4,99 млрд. долара приходи.

Въпреки стабилния отчет, инвеститорите останаха разочаровани от представянето на Google. Това доведе до спад от 4 на сто на пазарната капитализация на компанията след края на вчерашната сесия в САЩ до 474,25 долара за акция.

От Google обясняват, че ефективните кликове, или броят на кликовете върху реклама и съответно генериране на приход за компанията, е нараснал с 15 на сто на годишна база. Същият ръст бе отчетен и през предходното тримесечие, а очакванията на анализаторите бяха този показател да нарасне с 15-17 на сто.

Цената на платените кликове, които се формират чрез аукцион между рекламодателите, е нараснала с 4 на сто на годишна база през второто тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още