IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С 60% до рекордните $15,7 млрд. скочиха приходите на Apple за тримесечието

Технологичната компания очаква ръст на продажбите до 18 млрд. долара за текущото тримесечие

09:28 | 21.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
С 60% до рекордните $15,7 млрд. скочиха приходите на Apple за тримесечието

Технологичната компания Apple обяви 78% увеличение на своята печалба и рекордни приходи за третото си фискално тримесечие благодарение на големия интерес към преносимите й компютри и телефони.

Въпреки все по-засилената конкуренция на пазара на смартфони и таблетни компютри ръководството на Apple обяви, че очаква още по-големи продажби през текущото тримесечие, предаде Bloomberg.

Нетната печалба на Apple за периода от април до юни е нараснала до 3,25 млрд. долара, или 3,51 долара на акция, в сравнение с 1,83 млрд. долара, или 2,01 долара на акция, преди година.

Средните прогнози на анализатори бяха за по-малка печалба от 3,11 долара на акция.

Продажбите на Apple се увеличават с 61% и стигат рекордните 15,7 млрд. долара, след като през миналото тримесечие групата пусна в продажба таблетния компютър iPad и четвъртото поколение на смартфона iPhone.

През разглежданото тримесечие са продадени 3,27 млн. таблетни компютъра и 8,4 млн. смартфона, което превръща iPhone в най-продаваният продукт на компанията с приходи от 5,33 млрд. долара.

За тримесечието до края на септември базираната в Калифорния група очаква продажби от 18 млрд. долара и печалба от 3,44 долара, което също надминава прогнозите на анализатори.

Акциите на Apple поскъпват с 3% до 259,20 долара по време на днешната електронна търговия на борсата Nasdaq. Те са се повишили с близо 20% от началото на тази година, което дава на компанията пазарна капитализация от 229,2 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:39 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още