IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fiat излезе на печалба заради високо търсене на камиони и трактори

Високият интерес от селскостопанския сектор може да доведе до повишаване на прогнозата за годишна печалба

09:27 | 21.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Fiat излезе на печалба заради високо търсене на камиони и трактори

Италианската автомобилна компания Fiat успява да излезе на печалба през второто тримесечие на годината. С основна заслуга за това е високото търсене на камиони и трактори, съобщава Business Week.

Печалбата на Fiat за тримесечието е 90 млн. евро, след като за миналата година бе отчетена загуба от 168 млн. евро. Печалбата преди данъци, лихви и еднократни ефекти, която компанията определя като търговска печалба, почти се удвоява от 359 на 651 млн. евро.

Предварителните очаквания бяха този показател да бъде 359 млн. евро.

През тримесечието компанията е успяла да неутрализира негативните ефекти от спада в търсенето на автомобили в Европа след края на програмата "кеш за стари коли", което се дължи на повишено търсене на камиони Iveco и трактори New Holland.

До края на годината се очаква Fiat да раздели автомобилния си бизнес от производството на камиони и трактори. Те ще бъдат отделени в компания, наречена Fiat Industrial. Сегашните акционери ще получат по една акция от новата компания за всяка, която в момента притежават от Fiat.

Впоследствие се очаква листване на миланската борса, което също трябва да стане до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още