IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът намали със 70% санкциите на Тодоров АД, наложени от КЗК

Дружеството търси 850 хил. лв. от борсата, с които да погаси падежиращи в края на годината кредити

14:04 | 27.07.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Съдът намали със 70% санкциите на Тодоров АД, наложени от КЗК

Върховният административен съд (ВАС) е намалил санкциите, които Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи на 14 юли на Тодоров АД и дъщерното му Винополи ЕООД, се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

Санкциите в размер на съответно 105 хил. лв. и 20 хил. лв. бяха наложени за извършено нарушение за нелоялна конкуренция по повод проведена от дружествата национална промоционална игра в периода 27.02-08.06.2009, се казва там.

С вчерашното си решение ВАС редуцира санкциите до съответно 26 хил. лв. и 10 хил. лв. (намаление от 70% в общия им размер), които цифри представляват 0,5% от оборотите на дружествата за 2008 – годината, предшестваща нарушението.

Предстои ново произнасяне на КЗК по размера на санкциите, на база решението на ВАС, се казва още в уведомлението.

През миналата седмица Съветът на директорите (СД) на Тодоров АД взе решение за увеличение на капитала с 850 хил. лв. до 4,25 млн. лв. чрез издаване на 850 хил. нови акции с номинална и емисионна стойност 1 лв. всяка.

Увеличението ще се счита за успешно, ако бъдат записани дори само хиляда акции, като набраните средства ще бъдат използвани за погасяване на двата кредита, които дружеството трябва да издължи към края на годината.

Ако бъде записана цялата емисия нови акции, средствата ще стигнат за погасяване и на двата кредита, по които се дължат съответно около 500 хил. лв. и 300 хил. лв., заявиха за Investor.bg от дружеството.

В днешната търговия акциите на Тодоров АД загубиха 2,9% до 0,33 лв. за брой, което представлява понижение от 25% от началото на годината и спад от 31% за последната година. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 1,1 млн. лв.

Свързани компании:

Тодоров АД(TDRF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още