IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интерскай с 93% ръст в приходите от продажби за полугодието на годишна база

Дружеството има намерение да превърне летателна площадка Лесново в международно летище

18:08 | 27.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Интерскай с 93% ръст в приходите от продажби за полугодието на годишна база

През първото полугодие на 2010 Интерскай АД регистрира 93% ръст в приходите си от продажби на годишна база до 530 хил. лв., е видно от отчета на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

За периода е отчетена нетна печалба от 5 хил. лв. при загуба от 66 хил. лв. през същия период на миналата година. Албена АД притежава 99,99% от дружеството и има дял от 29,3% в приходите му от продажби.

Приходите от продажба на авиационен бензин нарастват близо 4 пъти на годишна база за полугодието до 377 хил. лв. и вече съставляват над 70% от всички приходи, става ясно от междинния доклад за дейността на Интерскай.

Чувствителното повишение се дължи на преминаването на ГСМ станцията в Данъчен склад за горива, което довежда до увеличаване на съхраняваните и продавани количества авиационно гориво от 12 хил. на 24 хил. литра, се казва там.

През миналия месец дружеството е подало искане до ГУ Митници за ново увеличение в капацитета на склада до 36 хил. литра. Закупена е била и собствена цистерна за превоз на гориво с цел продажба, както у нас, така и в чужбина.

Приходите от наеми и летищни такси за площадката в с. Лесново, община Елин Пелин, се повишават с 18% на годишна база през полугодието до 85 хил. лв., но приходите от транспортни услуги със самолет намаляват с 32% до 61 хил. лв.

Дружеството е заявило пред Министерство на транспорта своето желание летателна площадка Лесново да бъде сертифицирана като летище и да добие правото да обслужва международни полети, се казва още в доклада.

Интерскай няма кредитни експозиции към банки. За сметка на това през настоящата година то е получило дългосрочно финансиране от Албена АД на стойност 2,25 млн. лв. 

Свързани компании:

Интерскай АД(N0K)

Албена АД(ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още