IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До две седмици решават как ще се приватизира Булгартабак

Предвижданията са до края на годината сделката да бъде приключена

15:56 | 02.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
До две седмици решават как ще се приватизира Булгартабак

До две седмици ще стане ясен начинът на приватизация на „Булгартабак холдинг” АД, съобщи днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Той уточни, че консултантът всъщност вече е готов с доклада си по въпроса, но той трябва да бъде одобрен от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

За консултант при продажбата на „Булгартабак холдинг“ в края на февруари беше избран „Ситигруп Глобал Маркетс Лимитид”.

За срок от 50 работни дни консултантът трябваше да изготви правен анализ, информационен меморандум и приватизационна оценка, също и организиране и поддържане на виртуална информационна зала.

Сега Трайчо Трайков отново посочи, че стремежът е сделката по приватизацията на „Булгартабак холдинг” АД да бъде приключена до края на годината.

За първото тримесечие на 2010 г. Булгартабак има консолидирани продажби за 52 млн. лв., което представлява ръст от 25% на годишна база. 

Консолидираната загуба на тютюневия холдинг се понижи трикратно до 2,27 млн. лв. за първото тримесечие на тази спрямо 6,67 млн. лв. за съпоставимия период на миналата година. 

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още