IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SEC разследва дали е имало търговия с вътрешна информация в BP

Регулаторът разследва също така дали от BP коректно са разкрили информацията за рисковете, свързани с дейността им

21:44 | 02.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
SEC разследва дали е имало търговия с вътрешна информация в BP

Щатските финансови регулатори разследват дали не е имало незаконна търговия с вътрешна информация с акции на BP Plc след петролния разлив в Мексиканския залив, предаде Ройтерс, позовавайки се на два души, запознати с разследването.

Комисията за ценните книжа и борсовите операции (SEC) разследва също така дали от BP коректно са разкрили информацията за рисковете, свързани с дейността им в Мексиканския залив, твърди единият от източните на агенцията.

За близо два месеца след експлозията, при която през април потъна платформата Deepwater Horizon, акциите на BP силно се обезцениха, загубвайки половината от стойността си.

Разследването е предварително, а източниците са пожелали да останат анонимни, тъй като не са упълномощени да говорят публично по въпроса.

Миналата седмица от BP обявиха, че SEC и правосъдното министерство на САЩ провеждат "неофициално разследване по въпроси, свързани с ценни книжа“, възникнали във връзка с експлозията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още