IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът достигна нов тримесечен връх, последва спад

Тази нощ черното злато отстъпи позиции за пръв път от пет дни насам, причината са съмнения в стабилизирането на американската икономика

09:01 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът достигна нов тримесечен връх, последва спад

Цената на петрола достигна нов тримесечен връх по време на вчерашната борсова сесия, след което отстъпи позиции. Повод за поскъпването стана отстъплението на американския долар, който потъна до най-ниското си ниво спрямо еврото от началото на май досега.

В рамките на борсовата сесия в Ню Йорк цената на петрола с доставка през септември се повиши с 1,5 на сто до 82,55 долара за барел. Това е най-високата цена на суровината от 4 май насам, пише Bloomberg.

През нощта обаче петролът пое надолу, което е първото му отстъпление за последните пет дни. Като причина за това анализаторите посочват негативните настроения по време на азиатската борсова сесия, както и очакванията за слаби данни за американската икономика по-късно днес.

Сред данните, които трябва да бъдат публикувани днес, са индексите на промишлените поръчки и потребителските разходим очакват се и данни за продажбите на жилища. Очакванията са поредицата от данни да покаже, че възстановяването на най-голямата икономика в света продължава да буксува.

Това предизвиква отстъпление в цената на петрола, който тази сутрин се търгува със спад от 0,5 на сто до 82,12 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера цената на петрола от сорта брент скочи с 2,3 на сто до 82,68 долара за барел. Тази сутрин барел брент се търгува със спад от 0,4 на сто до 82,34 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още