IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо три четвърти от изтеклия в Мексиканския залив петрол са почистени

Смята се, че общо 4,9 млн. барела петрол са изтекли от платформата

17:27 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Близо три четвърти от изтеклия в Мексиканския залив петрол са почистени

Близо три четвърти от петрола, който изтече в Мексиканския залив, е бил уловен, изгорен или се е изпарил, съобщи ВВС, позовавайки се на данни на щатското правителство.

По този начин една четвърт от петрола продължава да представлява опасност за околната среда, е заявила Керъл Браунър, съветник на Белия дом по енергийните въпроси.

Браунър направи изявлението си няколко часа, след като от BP обявиха, че успешно са приключили процедура, която ще доведе до окончателното запечатване на потъналата платформа. Тя обаче е подчертала, че е необходимо още почистване.

New York Times съобщи, че доклад на щатската агенция, която отговаря по въпросите на океаните и атмосферата, посочва, че е малко вероятно плажовете край Мексиканския залив в бъдеще да бъдат покрити с петрол. Въпреки това обаче Браунър предупреждава, че ефектите от инцидента може да продължат да се наблюдават.

Смята се, че общо 4,9 млн. барела петрол са изтекли от платформата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още