IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удължаваме срока на руските визи до 30 дни заради пожарите в Русия

Удължаването на визите ще важи за всички, които са влезли в България и към 8 август 2010 г. пребивават в страната с валидни краткосрочни визи

15:56 | 09.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Удължаваме срока на руските визи до 30 дни заради пожарите в Русия

Българското правителство реши да удължи срока на визите за руски граждани, които пребивават в България, до 30 дни, съобщиха от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Решението е взето във връзка с усложнената обстановка в Русия заради пожарите в страната и множеството запитвания от страна на руски граждани, които почиват в България, дали могат законно да продължат престоя си у нас.

Вследствие на горските и торфени пожари в Москва и в редица други области, въздухът там е значително замърсен и видимостта е нарушена, което създава сериозни проблеми за живота в руската столица.

Удължаването на визите ще важи за всички, които са влезли в България и към 8 август 2010 г. пребивават в страната с валидни краткосрочни визи. При напускане на България до 6 септември 2010 г. на онези от тях, които са просрочили разрешения с визата срок, няма да бъдат съставяни актове и наказателни постановления.

В периода януари-юни 2010 г. България е посетена от 137 216 руски граждани, което е с 29,2% повече спрямо същия период на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още