IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монбат с 33% ръст на продажбите и 22% на печалбата през юли на годишна база

Дружеството ще гласува за увеличаване на капитала на дъщерното Монбат Рисайклинг ЕАД от 19,6 на 35,2 млн. лв. чрез апорт на вземания

10:10 | 23.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Монбат с 33% ръст на продажбите и 22% на печалбата през юли на годишна база

През юли неконсолидираните приходи от продажби на Монбат АД се увеличават с 33% на годишна база до 12,6 млн. лв., а неконсолидираната печалба преди данъци расте с 22% до 1,86 млн. лв., се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

През месец юни продажбите скочиха с 58% на годишна база, а печалбата – с 43%.

За първите седем месеца на годината приходите от продажби се повишават с 68% на годишна база до 94,4 млн. лв., а печалбата нараства с 38% до 12,6 млн. лв.

На насроченото за 1 септември Общо събрание дружеството ще гласува за увеличаване на капитала на дъщерното Монбат Рисайклинг ЕАД от 19,6 на 35,2 млн. лв. чрез непарична вноска – апорт на вземания на стойност 15,6 млн. лв.

Увеличението на капитала следва да бъде извършено в срок до два месеца от приемане на решението за това на Общото събрание. Всички новоиздадени акции от увеличението на капитала ще бъдат записани и придобити от едноличния собственик Монбат АД.

През април бе взето решение капиталът на Монбат Рисайклинг ЕАД да бъде увеличен от 50 хил. лв. на 19,6 млн. лв. чрез апорт на недвижими имоти, машини и съоръжения.

В началото на юни Монбат обяви, че влага 4,7 млн. лв. в осветителната компания Окта Лайт България АД, а през миналия месец реализира рекордно обратно изкупуване от 89 695 акции, което е най-високият резултат от началото на годината.

Акциите на дружеството приключиха миналата търговска седмица на БФБ на цена от 6,50 лв. за брой, което представлява понижение от 1,7% за последната година и липса на промяна от началото на годината.

Пазарната капитализация на компанията е в размер на 253,5 млн. лв.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още