IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс с договори за 21,6 млн. лв. в областите Кърджали, Хасково и Пловдив

Финансирането на проектите е от европейските фондове и съфинансиране от българския бюджет

15:34 | 31.08.10 г.
Трейс с договори за 21,6 млн. лв. в областите Кърджали, Хасково и Пловдив

Трейс Груп Холд АД е подписал договори по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 на обща стойност 21,6 млн. лв., съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Първият договор с Агенция Пътна инфраструктура е подписан на 30 август 2010 г. Той включва рехабилитация на пътя между селата Чифлик - Г. Крепост - Стремци – Черноочене (общо 15 км.). Пътят е в област Кърджали, непосредствено до забележителността Перперикон.

Ще бъде рехабилитирана и отсечката от Дъбовец до разклона за Малки Воден, общо 4 км (част от пътя Ивайловград-Любимец), както и отсечка от 2 км от пътя Чирпан - Димитровград.

Проектът се финансира със средства от структурните фондове на ЕС за ”Подкрепа за рехабилитация и реконструкция на второкласни и третокласни пътища” и българския бюджет по Оперативна програма „Регионално развитие”. Договорът за трите отсечки е на стойност 14,7 млн. лв., със срок за изпълнение 7 месеца. Изпълнител е обединение Трейс Родопи.

Също на 30 август 2010 г. е подписан и договор с Агенция Пътна инфраструктура за рехабилитация на пътя до с. Шишманци в област Пловдив. Договорът е на стойност 6,9 млн. лв. със срок на изпълнение от 5 месеца.

От дружеството уточняват, че наскоро са подписали и договор по Оперативна програма Регионално развитие, а именно - „Подобряване на физическата и жизнена градска среда в Община Ловеч” на стойност 8,09 млн. лв.

В момента Трейс груп холд изпълнява строителството на Лот 2 от Магистрала Тракия, както и разширението на столичното метро от Младост 1 до бул. Цариградско шосе.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 32,5% до 50,7 лв. за акция и 111,5 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още