IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hewlett-Packard победи Dell в битката за 3Par

Офертата на HP от 33 долара за акция от капитала на 3Par е недостижима за Dell

09:59 | 03.09.10 г. 2
Автор - снимка
Създател
Hewlett-Packard победи Dell в битката за 3Par

Hewlett-Packard постигна победа в борбата с Dell за придобиване на компанията за управление и системи за бази данни 3Par. Това стана с оферта за 33 долара за акция от капитала на 3Par, която се оказа недостижима за Dell.

Борбата между Dell и HP бе доста интересна, като решението на Dell да се откаже от наддаването дойде непосредствено, след като 3Par обявиха, че са получили оферта от компанията за 32 долара на акция, но HP е предложил с долар повече, съобщава АР.

Според мениджмънта на 3Par в офертата на Dell има и други условия, които не удовлетворяват компанията, като например някои клаузи за продажбите през следващите години. Това довело и до приемане на офертата на НР.

Предложението на Hewlett-Packard е с 83 на сто над първоначалната оферта, направена от Dell за придобиване на 3Par. Предложението е с три пъти по-висока цена от тази, при която са се търгували акциите на 3Par преди офертата на Dell.

Вчерашната борсова сесия приключи с ръст в цената на акциите на 3Par от 2,5 на сто до 32,88 долара за брой. По-рано книжата на компанията достигнаха дори до 33,84 долара за брой в очакване, че Dell ще отправи по-силна от офертата на НР.

Причината за високия интерес на Dell и HP към 3Par е това, че компанията предоставя възможности за надграждане на услугите по създаване и управление на бази данни, осигурявайки подходящ софтуер за това.

Първоначалната оферта, отправена от Dell бе за 18 долара на акция от капитала на 3Par.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
nobody
преди 13 години
Според мен най-много печели Dell от цялата работа, но това в статията не става много ясно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
lazarito
преди 13 години
В тази битка главен победител е 3ПАР акциите и от 9$ сега се търгуват на 33$
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още