IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ирландското правителство разделя на две национализираната Anglo Irish Bank

Бордът на Anglo Irish поиска на „добрата половина от банката“ да бъде разрешено да поднови кредитирането

18:12 | 08.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ирландското правителство разделя на две национализираната Anglo Irish Bank

В опит да минимизира бремето за данъкоплатците от спасяването на Anglo Irish Bank ирландското правителство ще раздели национализираната банка в два отделни бизнеса, пише MarketWatch.

Правителството обяви, че Anglo Irish ще бъде разделена в „кредитна банка“, която ще съхранява депозити, и „банка за възстановяване на активи“. Втората ще се фокусира върху несъбрани кредити, които не са прехвърлени в National Asset Management Agency – правителствената агенция, създадена да изкупува лоши кредити, раздадени от ирландските банки в строителния сектор и сектора на недвижими имоти.

„Банката за възстановяване на активи“ евентуално ще бъде продадена или закрита, докато „кредитната банка“ няма да се занимава с ново кредитиране, се казва в съобщение на правителството. Бордът на Anglo Irish поиска на „добрата половина от банката“ да бъде разрешено да поднови кредитирането.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още