IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къща в Майорка със злато и кристали за $28 млн.

Домът разполага със стъклен асансьор, два басейна, а по стените на стаите има злато и кристали Сваровски

16:25 | 01.10.10 г.
Къща в Майорка със злато и кристали за $28 млн.

Къща на испанския остров Майорка, чиито стаи са украсени със злато и кристали Сваровски, се предлага на интернет аукцион в eBay за сумата от 28 млн. долара, съобщи РИА "Новости".

Площта на дома е около 100 кв. метра. Той е проектиран от легендарния дизайнер-конструктивист Луиджи Колани, родоначалник на биодизайна в промишлената архитектура.

"Къщата е със заоблени форми и се намира на хълм в престижния район Санта Понса. От всички страни и прозорци се открива великолепна гледка", пише на сайта Primelocation.com, където домът също се предлага за продажба. Строителството на къщата е завършило през миналата година.

Стените са украсени с картини на известни художници, кристали Сваровски и 24-каратово злато, прекрасно съчетаващи се със слънчевата светлина в и извън дома.

Вилата е с пет стаи, джакузи и два кабинета. Към нея има още стъклен асансьор, два огромни басейна на терасите, изолирани апартаменти за персонала, стая за охраната, изба с отбрани вина, голям гараж за 7 автомобила.

Собственик на дома е германският принц Карл-Хайнц Ричард Фюрст фон Зайн-Витгенщайн.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още