IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Междусистемната ни газова връзка с Турция става част от „Набуко“

За това са се разбрали при официалните си разговори премиерът Бойко Борисов и неговият турски колега Реджеп Тайип Ердоган

14:18 | 04.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Междусистемната ни газова връзка с Турция става част от „Набуко“

Междусистемната газова връзка на България с Турция, която е решено да бъде построена, ще стане част от газопровода Набуко. За това са се разбрали при официалните си разговори днес в София премиерът Бойко Борисов и неговият турски колега Реджеп Тайип Ердоган, стана ясно от техните изявления след срещата.

Борисов определи разговорите като много важни. Предстои икономическите министри на двете страни да подпишат съответните документи.

По думите на Борисов това решение е съгласувано и с Европейската комисия и затова е възможно тя да подпомогне финансирането на проекта.

По думите на Ердоган днешните разговори са били много ползотворни. Турският премиер посочи, че въпреки застоя на търговските взаимоотношения в последните две години заради кризата, се надява в близко бъдеще търговският стокообмен между двете страни да надмине годишен обем от 5 млрд. долара.

Евроган отбеляза още, че турските строителни предприемачи са на второ място от чуждестранни компании в сектора в България с капиталовложения от около 1 млрд. долара.

Относно членството на Турция в ЕС Ердоган заяви, че според него преговорите се бавят от европейска страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още