IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Промишлеността през август расте с 1,1% на месечна и с 3,7% на годишна база

Спрямо юли е отчетен ръст от 1,7% в преработващата и спад от 1,4% в добивната промишленост

11:49 | 11.10.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Промишлеността през август расте с 1,1% на месечна и с 3,7% на годишна база

Индексът на промишленото производство през август се увеличава с 1,1% спрямо юли, показват сезонно изгладените предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ).

Спрямо август 2009 календарно изгладеният индекс на промишленото производство нараства с 3,7%.

През август промишленото производство в преработващата промишленост се увеличава с 1,7% спрямо юли, докато при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е регистрирано намаление от 0,3%, а в добивната промишленост - от 1,4%.

По-значителен ръст в преработващата промишленост се наблюдава при производството на превозни средства, без автомобили - с 55%, ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 11,9%, производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 8,7%, производството на химични продукти - с 5,9%, и при производството на машини и оборудване с общо и специално предназначение - с 4,7%.

Спад е регистриран в производството на тютюневи изделия - със 7%, производството на текстил и изделия от текстил - със 6,7%, и в производството на облекло - с 4,8%.

На годишна база увеличение на промишленото производство, изчислено от календарно изгладените данни, е отчетено в преработващата промишленост - с 5,1%, при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1,5%, и в добивната промишленост – с 1%.

Регистриран е ръст в производството на инвестиционни продукти – 12,6%, в производството на продукти за междинно потребление – 8,2%, и в производството на енергийни продукти – 1,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
otgorata
преди 13 години
Колко е паралелният ръст в цените на производител и на пазара в западна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още