IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристин Лагард: Жените са по-добри политици от мъжете

Дамите правят по-добра политика от мъжете, защото не робуват на либидото и тестостероните си, каза финансовият министър на Франция

11:42 | 12.10.10 г. 1
Министърът на финансите на Франция е известна с желязната си самодисциплина. Снимка: Министерство на финансите на Франция
Министърът на финансите на Франция е известна с желязната си самодисциплина. Снимка: Министерство на финансите на Франция

Кристин Лагард, първата жена министър на финансите във Франция заяви, че според нея мъжете не са толкова добри политици колкото жените, защото са по-податливи на либидото и тестостероните си, съобщава вестник Telegraph.

Лагард посочва, че 30-годишната й кариера на адвокат и опитът и като най-влиятелната жена министър на финансите в света са я убедили, че мъжете са по-податливи на хормоните и егото си при вземането на решения. Жените с власт са по-малко ръководени от тяхното либидо и поради това са по-хладнокръвни в преценките си, добавя тя.

Кристин Лагард участва в надпреварата за следващия министър председател на Франция. „Жените се влияят по-малко от либидото и тестостероните. Това ни помага да не проектираме егото си в справяне с една или друга ситуация, в убеждаването на хора“, казва 43-тата най-влиятелна жена според списание Forbes.

“Като цяло искрено се надявам, че мнозинството от жени на високи позиции постигат властта си... по по-различен начин.“

Лагард, която е на 54 години, не споменава нищо, свързано със случката с президента Никола Саркози, който през 2008 година накара Кралицата на Великобритания да го чака, докато двамата със съпругата му Карла Бруни-Саркози се били усамотили, припомня изданието. Макар че "гафът" от политическата история на Франция е типичен пример за неподходящо проявление на мъжкото либидо, бившата адвокатка не коментира случката на шефа си.

Дамата, която се занимава с държавните финанси на Франция и миналата година влезе в списъка на Financial Times на топ финансовите министри на Европа, е известна с изключителния си самоконтрол. Бившата състезателка по синхронно плуване става всяка сутрин в 6,00 за уроците си по йога, не пуши, не пие и не яде месо.

Когато напусна работата си като адвокат и управител на международно-правната кантора Baker & McKenzie, тя се отказва от седемцифрена заплата, за да заеме поста на външнотърговски министър през 2005 година. В последствие Саркози предлага тя да оглави финансовия ресор на Франция и да стане първата жена министър на финансите в историята на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
jamiemirror
преди 13 години
Ултра-непрофесионално изказване. Дори аргументи като хормонален баланс не са в полза на жените - всеки месец световна криза ли да очакваме :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още