IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прогнозират ръст на търсенето на втечнен природен газ в света с 20%

Най-голям ръст на търсенето на втечнен газ за 2010 г. се очаква да има в Европа, Япония, Южна Корея, Китай, Кувейт и Южна Америка

10:08 | 13.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Прогнозират ръст на търсенето на втечнен природен газ в света с 20%

Търсенето на втечнен природен газ в света тази година се очаква да нарасне с около 20% до 215 млн. т благодарение на възстановяването на световната икономика от кризата, се казва в анализ на компанията Sanford C. Bernstein.

Най-голям ръст на търсенето на втечнен газ се очаква да има в Европа, Япония, Южна Корея, Китай, Кувейт и Южна Америка.

Търсенето на втечнен природен газ в световен мащаб за периода януари-август е нараснало до 139 млн. т спрямо 119 млн. т за същия период на миналата година, като ръстът за периода за Азия е с 13%, а Южна Корея е увеличила вноса си с 31%.

В отговор на повишеното търсене за първите 8 месеца на годината се наблюдава увеличение на производството и износа на втечнен газ от Русия, Катар, Нигерия, Йемен.

В анализа се прогнозира, че през следващите три години потреблението на втечнен газ ще нарасне с 80 млн. т, т.е. общо с над една трета спрямо обема за 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още