IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синтетика отправи търгово предложение за Етропал на цена от 2,08 лв. за акция

Цената на акция е същата, на която Етропал бе продадено от Еврохолд неотдавна

10:10 | 20.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Синтетика отправи търгово предложение за Етропал на цена от 2,08 лв. за акция

Синтетика АД е отправила търгово предложение до останалите акционери на Етропал АД за закупуване на техните акции на цена от 2,08 лв. за брой.

Съветът на директорите (СД) на Етропал счита, че предложението е справедливо и отразява очакванията на ръководството за положително развитие на дейността, се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез БФБ.

Синтетика е посочила, че възнамерява да запази основната дейност на Етропал, като основните приоритети ще са подобряване на финансовото състояние, запазване на пазарния дял, навлизане на нови пазари, утвърждаване на съществуващите и развиване на нови продукти, се казва в уведомлението.

Синтетика не предвижда в краткосрочен план промени в броя на заетите лица, както и в условията по трудовите им договори. Предложителят ще запази досегашното място на дейност на Етропал в гр. Етрополе.

Членовете на СД на Етропал Пламен Патев и Николай Пенчев, които притежават по 0,4% от капитала на компанията, не възнамеряват да приемат отправеното търгово предложение, се казва още в уведомлението.

В края на септември Еврохолд продаде участието си в Етропал, равняващо се на 62,5% от капитала, за 6,5 млн. лв., или 2,08 лв. на акция. Стойността на тази сделка оценява 100% от акциите на Етропал на 10,4 млн. лв.

Пакетът е част от обявените по-рано през септември сделки за продажба на предприятията от производственото портфолио на Еврохолд.

През второто тримесечие на 2010 Етропал запази приходите си от продажби спрямо същия период на 2009 на ниво от 3,6 млн. лв., но печалбата спадна наполовина на годишна база до 60 хил. лв.

За миналата година дружеството реализира приходи от 13,2 млн. лв. и печалба преди лиxви, данъци и амортизации в размер на 1,3 млн. лв., а нетната печалба възлезе на 262 хил. лв.

Последната сделка с акциите на Етропал е от 11 октомври на цена 1,93 лв. за брой. Пазарната капитализация на компанията е в размер на 9,7 млн. лв.

 

Свързани компании:

Етропал АД - Етрополе(ETR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още