IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Boeing излезе на печалба от 837 млн. долара

Компанията повиши прогнозните си финансови резултати за цялата година заради увеличеното търсене на пътнически самолети

16:54 | 20.10.10 г.
Автор - снимка
Създател
Boeing излезе на печалба от 837 млн. долара

Американският производител на самолети Boeing увеличи прогнозните си финансови резултати за тази година и обяви по-голяма от очакваното печалба за третото тримесечие, след като добрите продажби на пътнически самолети компенсираха спада от приходите от военно оборудване, предаде Bloomberg.

Нетната печалба на компанията за трите месеца до края на септември възлиза на 837 млн. долара, или 1,12 долара на акция, в сравнение със загуба от 1,56 млрд. долара, или 2,23 долара на акция, преди една година.

Приходите се увеличават с 1,7% на годишна база до 17 млрд. долара, след като Boeing достави повече на брой граждански самолети Boeing 737 и 777 през третото тримесечие.

Преди година забавянето на модела Dreamliner 787 донесе на Boeing разходи от 3,5 млрд. долара.

Финансовите резултати на базираната в Чикаго компания се оказаха по-добри от очакваните от пазара 1,07 долара нетна печалба на акция и приходи от 16,8 млрд. долара.

Нетната печалба за цялата година се очаква да се удвои спрямо миналата година до 4 долара на акция, което е с 20 цента повече от предишните прогнози на ръководството.

Акциите на Boeing са поскъпнали с 30% през тази година на Нюйоркската фондова борса, което я прави третата най-печеливша акция в състава на Dow Jones Industrial Average. Цената им се повишава с 2% до 70,40 долара в началото на днешната сесия на Нюйоркската фондова борса.

Още от новия отчетен сезон в САЩ може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още