IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лекарите започват протестни действия от ноември

За останалите сектори на икономиката се запазва стачна готовност

17:51 | 20.10.10 г.
Лекарите започват протестни действия от ноември

Лекарите започват щафетни протестни действия от ноември. Това съобщи Евгени Душков, конфедерален секретар на КТ "Подкрепа" след съвместно заседание на националните стачни комитети на двата синдиката с участието на Българския лекарски съюз, съобщи БТА.

Протести ще има в здравеопазването. В останалите сектори на икономиката се запазва стачна готовност, заявиха синдикатите.

Протестите на лекарите са предизвикани от неадекватните и непоследователните действия на управляващите по отношение на финансирането и реформата в системата на здравеопазването, заяви Димитър Ленков, главен секретар на БЛС.

Исканията на лекарите са: да се осигури адекватно финансиране в системата, до един месец да се заплатят сумите, които Министерството на здравеопазването дължи за медицинските дейности в болниците и да се потърси отговорност от представители на министерството в Надзорния съвет на НЗОК за неизплащането на дължимите суми.

Ако не се отговори на исканията, лекарите започват ефективни стачни действия, заявиха участниците в срещата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:41 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още