IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартира преустройството на сграда в София в музей на съвременното изкуство

Общата разгъната площ на бъдещия музей ще е над 1 000 кв. м, а в пространството до него ще бъде оформен и скулптурен парк на открито

12:52 | 29.10.10 г.
Стартира преустройството на сграда в София в музей на съвременното изкуство

Министърът на културата Вежди Рашидов даде старт днес на реконструкцията и преустройството на сграда от груповия архитектурен комплекс - паметник на културата „Софийски арсенал” в София в Музей на съвременното изкуство, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата. 

Комплексът се намира в центъра на столицата в близост до НДК, като част от него е и Националният музей „Земята и хората“.

Общата разгъната площ на бъдещия музей на съвременното изкуство се предвижда да е над 1 000 кв. м. В пространството до новия музей ще бъде оформен и скулптурен парк на открито.

Проектът за изграждането на новия музей се финансира от финансовия механизъм на европейското икономическо пространство с участието на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. Бенефициент на проекта е Министерство на културата – Национална художествена галерия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още