IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на британските жилища с най-силен спад от януари 2009

Търсенето през октомври се е свило с 2%, а броят на жилищата за продажба е нараснал с 1,9%

09:37 | 01.11.10 г.
Цените на британските жилища с най-силен спад от януари 2009

Цените на британските жилища се понижиха през октомври най-силно от януари 2009 г. насам заради отслабване на търсенето и излизане на повече имоти за продажба на пазара, сочат данни на Hometrack Ltd.

Средната цена за жилищен имот на Острова е паднала с 0,9% спрямо предходния месец до 156 200 паунда (248 764 долара), като това е четвърти поред месечен спад, отчитат от базираната в Лондон агенция за проучвания в сектора.

Същевременно търсенето от страна на купувачи се е свило с 2%, а броят на жилищата за продажба е нараснал с 1,9%.

Данните са поредното доказателство за отслабващ пазар на имоти в страната, след като от Nationwide също отчетоха намаление на цените през октомври.

„Неизбежни са още понижения на цените до Коледа и вероятно ще продължат и през първата половина на 2011 г.”, прогнозира Ричард Донъл, директор „Проучвания“ в компанията, цитиран от Bloomberg.

Одобрените ипотеки в страната останаха почти без изменение през септември – 47 474, отчетоха от Английската централна банка в края на октомври. Въпреки че това е повече от прогнозите на икономистите, броят на жилищните заеми все още е равен на около половината от нивото по време на пика през 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 01.11.10 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още