IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румънски молове прибягват до алтернативни решения, за да останат конкурентни

Румънският мол Grand Arena ще се отличава от конкуренцията с център за обслужване на автомобили и продажба на резервни части

14:24 | 23.11.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Румънски молове прибягват до алтернативни решения, за да останат конкурентни

Конкуренцията при румънските молове продължава да расте въпреки икономическата криза, която значително понижи броя на посетителите и оборотите на наемателите в търговските центрове.

В отговор на повишената конкуренция предприемачите и операторите на моловете започват да прибягват до алтернативни концепции, които да отличат техния обект и да повишат неговата конкурентност.

По-рано тази година бе съобщено за търговския център Galerie Harfa в Прага, който е решил да изгради тематичен парк с динозаври в опит да привлече интереса на повече посетители.

Румънското издание ZF дава пример и от пазара в северната ни съседка, където търговският център Grand Arena също е предприел иновативен конкурентен подход.

Молът, който е разположен в южната част на Букурещ, е „отговорил“ на конкуренти като Sun Plaza, като е отворил център за обслужване на автомобили и продажба на резервни части – обект на френската верига Norauto.

Този необичаен за търговски център наемател има за цел да послужи като едно от конкурентните предимства за мола в южната част на столицата, където са концентрирани повечето от моловете в града, пише изданието.

Наред с това обект в Grand Arena е наела и френската компания за спортни стоки Decathlon за своя втори магазин в страната, който ще отвори в началото на декември.

„За нас е необичайно да отваряме в мол, но аз съм сигурен, че ще отчетем добри продажби, поне по отношение на (автомобилни) гуми“, коментират от Norauto.

Друг пример е молът на AFI Europe в букурещкия квартал „Котрочени“ в западната част на града, който е отделил част от паркинга си за изграждането на картинг писта. Наред с това той има ледена пързалка, боулинг зала и други атракциони.

За разлика от южната част, северните региони на Букурещ са сравнително по-малко наситени по отношение на търговски центрове.

Наскоро бе обявен стартът на проекта за изграждането на търговския център Colosseum, който ще бъде разположен в северната част на града и е единственият проект за мол в Букурещ през 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Ogibogi
преди 13 години
Смешно и тъжно!!! Така ще стане и в България, само че тук ще се затварят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още