IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Найденов: Агенцията за храните има готовност да започне работа от Нова година

Законът ще бъде гласуван на второ четене до края на тази седмица

15:14 | 17.12.10 г.
М. Найденов: Агенцията за храните има готовност да започне работа от Нова година

Има готовност от 1 януари 2011 г. Агенцията за храните да заработи. Това заяви в Пловдив министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от БТА.

Той уточни, че има уверението на председателя на Народното събрание Цецка Цачева законът да бъде гласуван на второ четене до края на тази седмица. „Това, което направихме през тази година за безопасността на храните, е много и агенцията ще бъде като финал на тези действия“, посочи министърът.

Вчера Найденов съобщи, че в началото на следващата седмица органите на ДВСК, заедно с органите на фитосанитарния контрол и инспекторите от Комисия за защита на потребителите, започват проверки по цялата верига за произход, съдържание и срок на годност на храните.

„Поглеждаме и за цените на хранителните продукти, за да можем да дисциплинираме търговците, които злоупотребяват“, допълни министърът.

„Това не е пазарна икономика - нещо, което днес струва 10 лева за килограм, два дни преди Коледа да струва 15 лева - това го няма никъде в ЕС“, коментира Найденов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още