IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Магистрала Люлин ще е готова до 10 януари*

Тогава магистралата ще бъде пусната пробно, заяви премиерът, който днес инспектира пуснатия вчера пътен възел Даскалово

11:43 | 18.12.10 г. 5
Автор - снимка
Създател
Борисов: Магистрала Люлин ще е готова до 10 януари*

Магистрала "Люлин" ще е готова до 10 януари и ще бъде пусната пробно, заяви днес премиерът Бойко Борисов, който инспектира пътен възел "Даскалово" заедно с вицепремиера Цветан Цветанов и министър Росен Плевнелиев, предаде БТА.

Вчера беше пуснато пробно за движение на моторни превозни средства първото ниво на пътния възел, без основното трасе от АМ „Люлин“.

Отворени са 2 ленти в посока София и 2 ленти в посока Перник по път I-6 към Гюешево, както и 2 ленти в посока Перник – Владая и връзката с магистрала Струма в посока Кулата.

При инспекция на строителството на магистралата в началото на ноември премиерът Бойко Борисов заяви, че се надява до Нова година „хората да могат да ползват автомагистрала Люлин“.

В средата на август също при инспекция на строителстовото на магистралата Борисов заяви, че е силно скептичен за това автомагистралата да бъде завършена до края на годината.

Обявената на страницата на АПИ дата на приключване на проекта е 15 май 2011 г.

Малко по-късно днес премиерът заяви пред "Дарик радио", че по негово мнение вътрешният министър Цветан Цветанов трябва да е кандидатът на ГЕРБ за президент. "Всичко обаче ще зависи от това през май – юни как ще се движи правителството и ще преценим", обяви Борисов.

Той обяви, че не е говорил с Кристалина Георгиева да бъде кандидата за държавен глава на ГЕРБ.
Борисов даде ясно да се разбере, че по всяка вероятност Божидар Димитров няма да остане министър в кабинета му.

Той съобщи още, че заедно с външния министър Николай Младенов ще предложат на президента да отзове посланиците агенти. "Ние още в понеделник ще отзовем назначените от нас дипломати", обеща той.

*Информацията е допълнена в 13.15 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:44 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 2
atanas_1941
преди 13 години
За 8 год. двете правителства на симо, доган и станишчо построиха 5 км. от 19 общо от маг.Люлин. Правителството на Борисов направи останалите 14 км. за 1.5 год. Задача с повишена трудност за всички червеми и всякакви други *** - кое правителство работи за България и кое само имитира че върши това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 3
Ironhorse
преди 13 години
То това им беше плана, да ни извадят от ЕС, след това и от НАТО.Искаха да ни превърнат в някаква боза по-лоша и от латино-модела.Прочети доклада на ДАНС за Гамизов в Болкан лиикс и сам ще си направиш изводите, кое е вярно и кое не.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 2
global_dj
преди 13 години
до BURGAS1, пич, тогава си гласувай за БСП/ДПС/РЗС/АБВ и гледай как след годинка-две България я принуждават да си излезе от ЕС! много сте ***, червени ми ***! марш от България за такива като вас! Разбирачите те - всичко знаете, всичко разбирате, да ама не!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 3
ingivo1
преди 13 години
Така така ще почнете да си признавате един по един :) :) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 13
burgas1
преди 13 години
Борисов-тази магистрала ще ни излезе "солена" май? Защото ще си я плащаме ние, а не както лъжете всеки ден, че Европа щяла да я финансира, май това и за Тракия се отнася:) Ама много си ***, изненадан съм, даже ме е срам - аз гласувах за тебе, лелеее, колко съм бил заблуден,егати номера дето си "спретнах", ужас:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още