IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Amazon рязко надолу след незадоволителни прогнози на мениджмънта

Очакванията на анализаторите се разминаха с това, което ръководителите на компанията се надяват да постигнат

10:36 | 28.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите на Amazon рязко надолу след незадоволителни прогнози на мениджмънта

Акциите на американската компания Amazon се срутиха с 9,4 на сто в края на вчерашната сесия на борсата в Ню Йорк. Повод за това стана информацията, че печалбата за първото тримесечие може би ще е по-ниска от очакванията на анализаторите, пише Bloomberg.

Прогнозата на мениджмънта е, че през настоящото тримесечие оперативната печалба ще бъде в рамките на 260 – 385 млн. долара, се казва в съобщение на компанията. При приходите се очакват 9,1 млрд. долара.

Това е доста под очакванията за оперативна печалба от 474 млн. долара и приходи за 9,36 млрд. долара, прогнозирани от анализатори, анкетирани от Bloomberg.

Изненадващата новина предизвика масирани разпродажби и в удължения период за търговия в Ню Йорк акциите на Amazon изгубиха 17,3 долара до 167,15 долара за брой. Така бе заличен ръстът от 5,1 на сто, постигнат в рамките на редовната търговия.

Печалбата на Amazon за последното тримесечие на 2010 година е в размер на 416 млн. долара, или 91 цента на акция. Това е с 8 процента повече от резултата за същия период на 2009 година.

Продажбите пък са нараснали с 36 на сто до 12,9 млрд. долара.

Предварителните очаквания бяха за печалба от 88 цента на акция и приходи в размер на 13 млрд. долара.

Инвеститорите останаха разочаровани от свиването на оперативния марж до 3,7 на сто, след като в края на 2009 година той беше 5 на сто. Прогнозата на ръководителите на Amazon е, че през първите три месеца на тази година оперативният марж ще бъде между 2,8 и 3,8 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още