IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рециклиращият завод на Монбат в Румъния започна дейност

Дружеството обяви, че последиците от пожара на територията на завода в Монтана са преодолени и капацитетът е възстановен

09:22 | 02.02.11 г.
Рециклиращият завод на Монбат в Румъния започна дейност

Вторият рециклиращ завод в икономическата група на Монбат АД - Монбат Рисайклинг SRL, Румъния е започнал производствена дейност, съобщи Монбат чрез Бюлетин Investor.bg. Това е вторият рециклиращ завод на Монбат АД в чужбина.

Планира се официалното му откриване да бъде извършено през месец март 2011 г., уточняват от Монбат. Очакванията на ръководството на Монбат АД са, че през 2011 г. Монбат Рисайклинг SRL, Румъния ще произведе близо 15 000 тона олово и оловни сплави. През 2010 г. стартира дейност рециклиращият завод в Сърбия.

От Монбат АД информират също, че последиците от възникналия на 19 ноември 2010 г. пожар на територията на завода в гр. Монтана са преодолени и капацитетът на производството е възстановен през януари 2011 г. За ноември и декември разходите за възстановяване на производствения процес достигат 650 хил. лв.

За последните 12 месеца акциите на дружеството поевтиняват с 1,25% до 6,32 лв. за брой и 247 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още