IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PepsiCo намали прогнозата си за печалба за тази година

Като причина се посочват по-високите разходи за суровини, трудните икономически условия и инвестициите в развиващи се пазари

19:33 | 10.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
PepsiCo намали прогнозата си за печалба за тази година

PepsiCo намали прогнозата си за печалбата си през тази и следващите години, посочвайки като причина по-високите разходи за суровини, трудните икономически условия и инвестициите в развиващи се пазари, предаде Ройтерс.

Влошената прогноза на компанията идва ден, след като конкурентът й Coca-Cola изненада пазара с увеличение на обема на продажбите си във всички сегменти на дейността си.

Производителят на Pepsi-Cola вече очаква печалбата за 2011 г. да нарасне с между 7 и 8% при предишни оценки за двуцифрен растеж.

За четвъртото тримесечие чистата печалба на PepsiCo се е понижила с 5% до 1,37 млрд. долара, или 85 цента на акция, спрямо 1,43 млрд. долара, или 90 цента на акция, година по-рано.

Главният финансов директор на PepsiCo Хю Джонстън е посочил, че компанията очаква разходите за суровини да нараснат с между 1,4 млрд. и 1,6 млрд. долара (8-9,5%) тази година, но от компанията ще внимават да не увеличават с толкова много цените за потребителите си, за да не ги отблъснат.

Продажбите на групата за тримесечието са скочили с 37% до 18,16 млрд. долара при очаквания за приходи в размер на 17,6 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още