IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционери на германската Metro продават активи за 1 млрд. евро

Предполагаем купувач е американската компания за дялови инвестиции Cerberus Capital Management

10:33 | 07.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Акционери на германската Metro продават активи за 1 млрд. евро

Инвестиционната компания Franz Haniel & Cie GmbH, която контролира германската верига хипермаркети Metro AG, е в напреднали преговори за продажбата на активи на компанията на стойност до 1 млрд. евро.

Акционерите са потвърдили пред PropertyEU плановете за продажба на портфолио от 45 актива на групата, но са отказали да дадат информация относно потенциалния купувач.

От изданието цитират информация на германската служба за защита на конкуренцията – Федералната картелна служба, според която от американската компания за дялови инвестиции Cerberus Capital Management през февруари са изпратили молба чрез своето подразделение Promontoria за разрешение за придобиване на имоти от Franz Haniel и други двама акционера на Metro.

Още миналата година въпросните акционери обявиха планове за стартиране на преговори с няколко потенциални инвеститори за продажбата на портфолио от активи в Германия на стойност между 600 млн. и 1 млрд. евро.

По информация на Bloomberg базираната в Дюселдорф Metro е третата по големина търговска верига в света. От компанията посочват, че веригата присъства в 33 страни в Европа, Африка и Азия, където оперира над 2100 търговски обекта.

У нас веригата има 13 магазина в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Стара Загора и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още