IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сделката за 49,99% от БАКБ стана окончателно факт

Купувачът СИЕСАЙЕФ е платил 100 хил. евро, като продавачът AIB му е прехвърлил вземания за 25 млн. евро по междубанкова линия, предоставена на БАКБ

17:52 | 17.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Сделката за 49,99% от БАКБ стана окончателно факт

Днес със заповед на подуправителя, ръководещ управление "Банков надзор", е било издадено одобрение на "СИЕСАЙЕФ” АД - гр. София, за придобиване до 50% (без да ги достига или надвишава) от капитала на "Българо-американска кредитна банка" АД, съобщиха от БНБ.

Вчера Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на фонда на Цветелина Бориславова - „СИЕСАЙЕФ” АД, да придобие дял от капитала на Българо-американска кредитна банка АД (БАКБ).

Малко по-късно днес от БАКБ разпространиха информация чрез БФБ, че сделката, с която Алайд Айриш Банкс (AIB) продава 49,99% от капитала на банката на „СИЕСАЙЕФ” АД, е факт с днешна дата при цена от 100 хил. евро.

Инвестиционното дружество Clever Synergies Investment Fund (CSIF Jsc.), в което акционери са Цветелина Бориславова и фондацията й Credo Bonum, и Allied Irish Bank (AIB) подписаха на 16 май предварителен договор за продажбата на 49.99% от акциите на БАКБ.

Вчера AIB е прехвърлила на „СИЕСАЙЕФ” АД, при условията на договор за цесия от 16 май 2011, всички свои вземания от БАКБ по междубанкова линия, предоставена от AIB на БАКБ, с усвоена главница в размер на 25 млн. евро, се казва в съобщението.

Посочва се още, че „СИЕСАЙЕФ” АД ще подсигури финансиране на БАКБ под формата на кредитна линия в размер до 35 млн. евро и в качеството си на акционер ще подкрепи предложеното увеличение на капитала на обща сума над 50 млн. лв., съгласно проекторешенията по дневния ред, които ще се гласуват на извънредното общо събрание на акционерите на БАКБ, насрочено за 5 юли.

 

 

 

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още