IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на златото премина 1 600 долара

Благородният метал поскъпва вече 11-ти пореден ден - най-дългата серия на покачване на цените от 1980 г. насам

12:36 | 18.07.11 г. 15
Цената на златото премина 1 600 долара

Цената на златото постави нов рекорд – тройунцията премина границата от 1 600 долара, пише Bloomberg.

Благородният метал поскъпна до 1 600,10 долара за тройунция по време на търговията в Лондон, а на борсата в Ню Йорк цената достигна дори 1 601 долара.

Цените се покачват вече 11-ти пореден ден – най-дългата серия на поскъпване от юли 1980 г. насам.

Поскъпва и среброто за незабавна доставка – цената му премина 40 долара за тройунция, което е най-високо ниво от 4 май тази година.

Дълговата криза в Европа и проблемите с тавана на американския дълг насочиха инвеститорите към златото като защита от инфлация.

Евентуален фалит на САЩ заради проблемите с тавана на дълга би причинил повече паника на пазарите, отколкото фалитът на Lehman Brothers, коментира пред CNN бившият американски финансов министър Лари Съмърс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 1 rate down comment 1
Mesoiadess
преди 12 години
Златото циркулира докато не се превърне в дрънкулки или монетки които се продават на надъханото и уплашено население на "добра" цена. Затова златото тече еднопосочно и цената му може да бъде поддържана При опит за материализиране на печалбта обаче въпроса става много сложен1. Никой не иска да изгуби няколоко 10 ки % при продажбата - това е психологически момент непреодолим за хора който купуват бижута с цел инвестиция :)2 Златото ги обсебва защото те постоянно мислят за него- то им дава сигурност , а те обичат да мислят за хубави неща.3. Златото е най-сигурната инвестиция ,която още никого не е разочаровала/ Имот не се продава , не яде и не пие , а цената му винаги се качва /- това важи за златотото, а до скоро и за НИ. Това че не съществува механизъм за бързо и ефикано осребряване на златните инвестиции говори за наличие на спекулативни сили които съзират опасността.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 0
Danny666
преди 12 години
Виж това :Funds such as Moores and Soross, which chase macroeconomic trends by buying stocks, bonds, currencies and commodities, have been the worst performing hedge-fund strategy this year. They fell 2.25 percent through June 30, according to Chicago-based Hedge Fund Research Inc.,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 0
абитуриент
преди 12 години
Екстра съм ПРИЯТЕЛЮ.....!!!!!.....В момента само ГЛЕДАМ......и НИЩО НЕ КУПУВАМ.....!!!!.....а СРЕБРОТО ме плаши така ,че със сигурност няма да го играя.......стегам си едно къще на село и се ядосвам ,че *** ме усетиха и гепиха ИНСРУМЕНТА.....!!!!!.....една лопата не остана.......накрая ще пусна ТОК.....!!!!????.....Поздрави и КЪСМЕТ от МЕНЕ ще ти ТРЯБВА,че като гледам ГРАФИКИТЕ ........!!!!!????......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 9 rate down comment 0
Danny666
преди 12 години
Как си пич ? Не се кахъри за златото. Нали помниш само прди месец каква патардия беше какво шоу ? Сорос и още кой ли не хитрец тръбеше навсякъде как си продавал златото ... ха ха ха Джими го каза още преди 2 години , ама на него много не му дават думата. Интересно че той е бил заедно със Сорос и има не по-малка заслуга за успеха на хедж фонда им. Е да ама човека говори нелицеприятни за плащащите РЕКЛАМА и за това не го долюбват много. Дори дефолта сега е положителен за златото. А това за ЛИХВИТЕ ЯКО НАГОРЕ от къде го прочете. Направо се напиках от смях !!! Ами те при 0леви нива немогат да обслужват дълговете си и издават нов дълг за да платят стар ти пишеш за повишаване ?!? КУПИ ЛИ СИ СРЕБРО ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 12 години
Ми то не е само златото, поскъпват и горива, и храни, и промишлени стоки. Това не е ли в резултат на вливането на ликвидност, разбирай - пускането в обращение на големи обеми пари без убедително обезпечение?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 8 rate down comment 2
Lucifer
преди 12 години
..."Ако виждаш, че евреин скача от последния етаж на небостъргач с главата надолу......веднага скачай и ти, защото това със сигурност означава, че далаверата е мнооооого, много яка"... тоя виц просто не остарява и става все по-актуален, особенно сега!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 2
абитуриент
преди 12 години
Евваала ДАНИ....!!!!...Радвам се за тебе приятелю.....!!!!....Само искам да кажа ,че нищо ВЕЧНО НЯМА- особено ТРЕНДОВЕТЕ......!!!!????....Мисълта ми е да не стане като с ПЕТРОЛА преди 2-ве години- напомпаха го до 150$ и после го срутиха на 30$......!!!!????....а и БАБА се казваше- много хубаво не е на хубаво.....!!!!?????....Вдигат ЯКО лихвите НАГОРЕ и са го потопили под 1000$......????!!!!!.....Сега за момента това едва ли е на дневен ред ОБАЧЕ- рано или КЪСНО ще го ИЗТУПКАТ- виж ТРЕНДА 11- години КАТЕРИ......????!!!!!...ясно ,че е ПАЗАР ама колко ше катери още.......?????!!!!....до + БЕЗКРАЙ........????!!!!.....ДА ПИЕШ ЕДНА ТЕКИЛА И ЗА МЕНЕ......!!!!!.....ПОЗДРАВИ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 3
Danny666
преди 12 години
Ха ха ха ами ХАРТИЙКАТА дето има по неколко нули на нея сигурно е много по ПОЛЕЗНА и има много повече приложения ? ха ха ха Колко елементарно са ти промили мозъка с довода че златото не се яде ха ха ха.... Това че НЯМА голямо приложение е + бе сладур !!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 6
johnnyBravo
преди 12 години
Ти да не си някой илюминат? *** тъпотиите си наговорил. Незнам това от къде го измисли или го изкопира, но очевидно вярваш в подобни глупости за тайни заговори! А на мен ми е много интересно защо според теб като се прилага "криминален монопол" живеят по-добре от нас. При нас к'во се прилага? "криминално разграбване" ли? Аман от дървени професори!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 1
Гари
преди 12 години
Златото е безполезно, а банкнотата от 1000 долара е много полезна - с нея можеш да си избършеш ***. Веднъж. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още