IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството отпуска още 4,5 млн. лв. за изграждане на прохода „Маказа“

Средствата се разпределят основно към МРРБ

16:05 | 27.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Правителството отпуска още 4,5 млн. лв. за изграждане на прохода „Маказа“

Министерски съвет реши на днешното си заседание да бъдат отпуснати допълнително 4,5 млн. лева за изграждане на граничния проход „Маказа”, съобщи правителствената информационна служба. Средствата са и за инженерно-укрепителни работи по довеждащия път, техническата довеждаща и площадкова инфраструктура, за монтажни помещения и доставки на специализирано оборудване.

Посочената сума се разпределя основно към Министерството на регионалното развитие и благоустройството (до 3,76 млн. лв.) – за финансиране на изграждането на пътна, довеждаща и площадкова инфраструктури на „Маказа” и инженерно-укрепителни работи по довеждащия път.

На МВР се отпускат до 268 хил. лв. за финансиране на осигуряването на оборудване и обзавеждане за граничен контрол и телекомуникационни мрежи. С до 134 хил. лв. Министерството на финансите трябва да осигури доставки и монтаж на оборудване за помещения на граничния проход. Областната администрация в Кърджали получава допълнително 332 хил. лв. за доставки и монтаж на оборудване на помещения, държавни символи и площадково оборудване.

Обектът се изгражда съобразно междудържавна спогодба с Гърция от 1996 г. за изграждане на пътна връзка между двете държави с граничен преход по направление Хасково - Кърджали - Комотини - пристанище Александруполис, като компонент на трансевропейски коридор IX (Север - Юг).
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още