IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стефан Данаилов е кандидатът на БСП за вицепрезидент

ВМРО издигна за вицепрезидент Даниела Симидчиева, а РЗС - Поля Станчева

15:31 | 12.09.11 г. 1
Стефан Данаилов е кандидатът на БСП за вицепрезидент

Стефан Данаилов е кандидатът на БСП за вицепрезидент. Кандидатурата му беше утвърдена днес от Националния съвет на партията със 101 гласа "за" и 1 "против", съобщи БТА.

Днес пред националния съвет на партия Сергей Станишев е прочел писмо, адресирано до него, в което Стефан Данаилов предлага да бъде разгледана и неговата кандидатура за вицепрезидент на Република България. Само преди месеци Данаилов отказа да участва в надпреварата като кандидатът за президент на БСП.

До последно за поста вицепрезидент се спрягаха имената на Мая Манолова и Михаил Миков.

Стефан Ламбов Данаилов е роден на 9 декември 1942 в София. Той е бивш министър на културата в правителството на Сергей Станишев. Има участия в повече от 80 филма, множество награди от национални театрални и филмови фестивали.

В неделя стана ясно, че в кандидат-президентската надпревара ВМРО влиза с лидера на движението Красимир Каракачанов. За вицепрезидент ще се състезава председателят на МЕНСА - България Даниела Симидчиева. От ВМРО са се спрели на Симидчиева и защото през 2004 г. тя става жената с най-високо IQ в света.

РЗС пък издигна Поля Станчева за кандидат за вицепрезидент в екип с доц. Атанас Семов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Спящият бик
преди 12 години
Тарикат е Сергейчо! Това е най-сладката работа в държавата. Ако много-много не се навираш, може и цял мандат да си вземаш заплатата, без никой да се сети за теб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още