IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайските власти затвориха завод за части за Macbook Pro на Apple

Фабриката произвежда около 80% от панелите за серията лаптопи Macbook Pro

18:36 | 19.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Китайските власти затвориха завод за части за Macbook Pro на Apple

Властите в китайския град Съджоу са затворили завод на тайванската компания Catcher Technology, която произвежда панели за Macbook Pro на Apple, предаде ZDNet. 

Причина за затварянето според документите, които Catcher е подала в тайванския борсов надзорен орган, са „силни миризми“, които излизат от фабриката. 

В писмо до инвеститорите компанията обещава, че ще ремонтира виновните за проблема машини. По всяка вероятност производството ще бъде възстановено още преди края на месеца.

Принудителното затваряне щяло да донесе 20%-ен спад на приходите, а ако производството не бъде възстановено до края на октомври, през ноември спадът в приходите щял да е около 40%.

Според технологичния блог DigiTimes фабриката на компанията в Китай произвежда 80% от всички панели на Macbook Pro и затварянето й ще се отрази на времето за доставки на самия компютър. Колко голямо може да бъде забавянето, все още не е известно.

Според слуховете много скоро Apple ще представи нови модели Macbook Pro. Специализираният блог Cult of Mac пише, че нови продукти от сферата на Macbook Pro ще са налични на пазара през ноември. И 9to5Mac се позовават на все още непубликувани данни за аксесоари и резервни части. И в двата случая обаче става дума за нееднозначи доказателства за предстояща актуализация на серията Macbook Pro.

ZDNet не е успяла да открие представители на Apple за коментар по проблемите на Catcher. Представители на технологичната компания не са взели отношение и по въпроса за възможна актуализация на серията си Macbook Pro.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:12 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
там има държава
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още