IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple работи над телевизор с гласова навигация

За проекта се говори от доста време, според New York Times той ще бъде представен до края на 2012 г.

09:56 | 28.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Стив Джобс е работил над&nbsp;телевизор с гласова навигация. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Стив Джобс е работил над телевизор с гласова навигация. Снимка: Ройтерс

Apple планира създаването на телевизор с гласова навигация, пише в свой материал New York Times.

При сегашните тенденции в компанията устройството би могло да бъде представено до края на 2012 г., пише още вестникът. Вместо да натиска бутони на дистанционното управление, потребителят просто ще разговаря с телевизора си. В основата на гласовата навигация е залегнал „личният асистент“ Siri, който Apple вече внедри в своя нов iPhone 4S.

За наличието на такъв проект се спекулира от дълго време. Сега обаче слуховете се подгряват след излизането през тази седмица на биографията на Стив Джобс. В нея починалият съосновател на Apple разказва за търсенето на истинската концепция за управление на телевизора.

„Той ще има най-опростеното управление, което можем да си представим. И най-сетне го направих“, е цитиран вътре Джобс. Още от 2007 г. топ мениджърите в компанията са знаели, че в крайна сметка Apple ще направи телевизор, пише още New York Times.

За момента компанията ще изчака, докато цената на големите LCD дисплеи падне, за да не се окаже натъпканият с електроника телевизор твърде скъп.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още