IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси се повишиха след обещанието на Берлускони да подаде оставка

След силно волатилна сесия Wall Street приветства решението на италианския премиер

23:12 | 08.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Щатските индекси се повишиха след обещанието на Берлускони да подаде оставка

Щатските индекси се повишиха чувствително във вторник, след като италианският премиер Силвио Берлускони обеща, че ще подаде оставка следващата седмица, пише MarketWatch.

Рим полага усиля да овладее втория по тежест дълг в еврозоната след този на Гърция.

Берлускони предложи да подаде оставка веднага, след като следващата седмица италианският парламент приеме допълнителен кръг от бюджетни съкращения.

Dow Jones Industrial Average се повиши с 0,84% до 12170 пункта, с 25 от 30-те компонента на индекса на зелена територия.

S&P 500 се повиши с 1,17% до 1276 пункта, като водещ сред 10-те индустриални групи на индекса се оказа финансовият сектор.

Nasdaq Composite Index спечели 1,20% до 2727 пункта.

След вота в италианския парламент, на който бюджетът на страната беше подкрепен, но италианският премиер се оказа без необходимото мнозинство, за да остане на поста си, пазарът на Wall Street остана силно волатилен.

Въпреки че очакванията на инвеститорите никога не са били за бърза развръзка на европейската дългова криза, последните сътресения накараха Wall Street да се фокусира върху това, което обичайно се приема за рутинен вот по италианския бюджет. 

Гласуването премина с твърде много въздържали се и това предреши политическата съдба на Берлускони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:44 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още