IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street се повишиха в колеблива сесия с ниски обеми

По-добрите от очакваното данни за американската икономика и усилията за овладяване на кризата в Италия подобриха инвеститорските настроения

23:33 | 15.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Индексите на Wall Street се повишиха в колеблива сесия с ниски обеми

Американските акции отстъпиха от най-високите си нива за деня, но завършиха с повишения колебливата сесия във вторник при ниски обеми на търговия, предава CNBC.

Това се случи на фона на по-добри от очакваното данни за американската икономика и информациите, че бъдещият италиански премиер Марио Монти ще се срещне с президента на страната за формиране на новото правителство.

Монти има насрочени среще и с лидерите на двете водещи партии в страната за обсъждане на „многото жертви”, необходими за укрепване доверието на облигационните пазари.

Индексът на 30-те водещи американски компании - Dow Jones Industrial Average (DJIA) прибави 0,1% до ниво от 12 096 пункта, S&P 500 се повиши с 0,5% до 1 258 пункта, а Nasdaq Composite нарасна с 1,1% до 2 686 пункта.

Акциите на Wal-Mart се понижиха с 2,4%, след като печалбата за третото тримесечие на най-голямата верига магазини в света остана малко под очакванията на анализаторите въпреки ръста на продажбите.

Книжата на Home Depot отстъпиха с 0,5%, въпреки че компанията обяви печалба за третото тримесечие, надхвърлила предварителните прогнози, и повиши прогнозата си за годишната печалба.

Продажбите на дребно в САЩ регистрираха ръст от 0,5% през октомври на месечна база, като силните покупки на автомобили и строителни материали преодоляха спада в сектора на услугите, съобщиха от американското министерство на финансите.

Производствените цени през октомври се понижиха с 0,3%, което е първи спад от 4 месеца, благодарение на понижените цени на горивата, стана ясно от съобщение на американското министерство на търговията. Бизнес запасите пък са останали на нивото си от септември.

Икономическите новини от деня показаха още, че производственият индекс за региона на Ню Йорк се е повишил през ноември след пет поредни понижения, а перспективата за идните месеци се е подобрила според данни на нюйоркския клон на Федералния резерв.

Златото се повиши с 0,2% до 1 782 долара за трой унция, а среброто - с 1,5% до ниво от 34,55 долара.

Американският лек петрол се покачи с 1,3% до 99,38 долара за барел, а петролът тип Брент прибави 0,1% до ниво от 112,49 долара.

Еврото поевтиня с 0,7% до 1,354 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК отстъпи с 0,002 процентни пункта до 2,053%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още