IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси приключиха на червено

Притесненията за дълговете в САЩ и Европа са с основна заслуга за неблагоприятния резултат

23:57 | 21.11.11 г. 2
Американските борси приключиха на червено

Притесненията за дълговете в САЩ и Европа преобладаваха в днешната сесия на американските борси, довеждайки ги дълбоко в червената територия, докато инвеститорите се подготвят преди затварянето на борсите за Деня на благодарността, съобщи CNBC.

Финансовите и индустриалните компании бяха основните губещи, като брокерите се притесняват, че задължителното орязване на разходите, което ще последва при провал на преговорите в „суперкомисията“ в американския Конгрес, ще заличат позитивите от настоящото икономическо възстановяване.

Dow Jones загуби 2,1% до 11 547,31 пункта, преминавайки отново на червена територия за годината, воден от акциите на  Hewlett-Packard, понижили стойността си с 4% до 26,86 долара, и тези на Caterpillar, поевтинели с 3% до 91,12 долара.

Индексът Standard&Poor`s 500 отстъпи с 1,9% до 1 192,98 пункта, като всеки от подиндексите му загуби най-малко по 1%, а най-тежко засегнати бяха компаниите за комунални услуги и телекомуникационният сектор.

Nasdaq Composite се понижи също с 1,9% до 2 523,14 пункта, като акциите на  Amazon поевтиняха с 4% до 189,25 долара, докато тези на Intel загубиха почти 3% от стойността си до 23,57 долара.

Акциите на застрахователя American International Group понижиха стойността си с 4% до 21,01 долара, след като бившият главен изпълнителен директор на компанията Хенк Грийнбър обяви, че ще съди правителството за спасителната му намеса.

Пазарът намери слаба утеха в данните за продажби на съществуващи жилища в САЩ, нараснали с 1,4% през октомври и надхвърлили очакванията на анализаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 3
Патилан
преди 12 години
Ето ви и една новина от вчера: "Голдман Сакс": Време е за нов световен ред с участието на страните от БРИКС"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 3
Патилан
преди 12 години
Долара отдавна е хартия без покритие която се крепи на силата на оръжието на американците. Америка отдавна не произвежда, а воюва за да крепи долара като световна валута. Единственият изход е Кризата да се реши с крайни мерки от страна на правителството. Но такива няма да бъдат взети тъй като това означава да вкарат Уолстрийт по затворите. А както знаете те назначават и президента им и всички други. Всичко е изядено на зелено в Щатите за поколения.напред. Това цели и Федералният Резерв, чийто длъжник е държавата САЩ - същата да фалира! И тогава следващата цел е не революция, а налагането на новия световен ред, който подготвят не от вчера! САЩ са пътници вече, но ако запалят война(за което искренно се моля да не стане) ще стане страшно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още