IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондът Atlas Estates Limited с първа инвестиция в България

Компанията придоби офис сграда в София на стойност 7,3 млн. евро

18:30 | 18.10.07 г.
Автор - снимка
Създател
Фондът Atlas Estates Limited с първа инвестиция в България

Инвестиционният фонд Atlas Estates Limited направи първата си покупка у нас, придобивайки бизнес сграда в София, съобщават от фонда.

Сделката, която е на стойност 7,3 млн. евро, включва офис сградата BSR Center и представлява нетна доходност от наем от 8,2%.

Сградата е изцяло отдадена под наем и е разположена на по-малко от километър от централната част на София, съобщават от компанията.

Представители на фонда не бяха открити за коментар.

Офис сградата има 3 472 кв. м отдаваема площ, разположена на осем етажа, а средният размер на наемите е 14 евро на кв. м.

Новият офис на Atlas Estates у нас също ще се помещава в сградата.

От компанията определят тази първа сделка като “стартова платформа”, която ще послужи за развитие на инвестиционната й стратегия у нас, като се надяват да обявят нови сделки в “близките месеци”.

Atlas Estates, който е листнат на алтернативния сегмент на Лондонската борса, фокусира инвестициите си върху пазара на имоти в Централна и Източна Европа. Той има портфолио от бизнес сгради в Полша, Словакия, Унгария и Румъния.

Фондът отчете печалба преди данъци от 27,7 млн. евро за първата половина на 2007 г.

Наскоро бе съобщено, че израелският милиардер Аркадий Гайдамак, който води преговори за придобиването на рафинерия в България, иска да закупи миноритарен дял в Atlas Estates Ltd за 65 млн. евро.

Преди Atlas Estates купи офис сградата Millennium Plaza за 78 млн. евро, а няколко месеца по-рано и комплекса Hilton Hotel and Convention Centre, и двете в Полша.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още