IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов фонд за инвестиции в имоти вложи 11,8 млн. евро в Румъния

Това е първата инвестиция на регистрираната през август на алтернативния сегмент AIM на лондонската борса компания, която привлече 25 млн. евро

11:54 | 23.10.07 г.
Нов фонд за инвестиции в имоти вложи 11,8 млн. евро в Румъния

Фондът за инвестиции в имоти New Europe Property Investments PLC (NEPI) е инвестирал 11,8 млн. евро в четири имота в Румъния, сочи съобщение на сайта на лондонската фондова борса.

Това е първата инвестиция на фонда, който беше регистриран през август на алтернативния сегмент AIM на борсата, когато привлече 25,1 млн. евро.

Четирите имота се намират в различни градове в Румъния – в центъра на Букурещ, в центъра на Бакау, в центъра на Яш и до магистралата Букурещ – Брашов.

Компанията очаква обща доходност от 8,51% от инвестицията.

NEPI е регистрирана на остров Ман и планира да инвестира основно на пазара на офис, търговски и индустриални имоти първоначално в Румъния, а впоследствие и в други страни в Централна и Източна Европа, се казва в регистрационния документ на фонда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още