IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

News Corp ще превръща MySpace в място за видеоигри

Фокусът върху видеоигрите може да помогне на MySpace по-добре да се конкурира с Facebook

11:43 | 24.07.09 г.
News Corp ще превръща MySpace в място за видеоигри

News Corp ще се опита да трансформира социалната си мрежа MySpace, която губи потребители заради Facebook, в по-силна онлайн платформа за видеоигри в опит да препозиционира сайта, заявява Джонатан Милър, директор по дигиталните технологии в компанията. 

Милър вижда възможности да направи платформата за видеоигри на MySpace по-добре ориентирана към доставчиците на видеоигри, които след това ще искат да пускат продуктите си на сайта и ще използват данните за неговите потребители за по-доброто разработване на видеоигри.

„MySpace е и ще бъде преобладащо платформа за игри, място, където хората ще се срещат и ще играят“, обяснява Милър на технологична конференция в Пасадина, Калифорния, цитиран от Ройтерс.

Фокусът върху видеоигрите може да помогне на MySpace да се обнови и по-добре да се конкурира с Facebook, който наскоро отпразнува регистрирането на 250-милионния си потребител и надмина значително MySpace по популярност.

MySpace вече има портал, където потребителите могат да играят видеоигри с приятели онлайн. Facebook пък предлага няколко обикновени игри като скрабъл и шах.

Милър описва видеоигрите като възможност за експанзия не само за MySpace, но и за компанията майка - News Corp, която притежава мрежата Fox, филмово студио и други медийни компании.

„Никой от традиционните медийни конгломерати не е със силни позиции в областта на видеоигрите и мисля, че това е неизвестното в уравнението, особено като се има предвид колко много време се посвещава на онлайн игрите“, казва Милър.

News Corp може да пристъпи и към няколко придобивания, за да засили платформата, въпреки че в момента не са заложени конкретни таргети.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още