IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GM постигна споразумение да продаде Saab на холандската Spyker

От Spyker са се съгласили да купят Saab за над 74 млн. долара в брой

21:11 | 26.01.10 г.
Автор - снимка
Създател
GM постигна споразумение да продаде Saab на холандската Spyker

Щатската автомобилна компания General Motors обяви, че е постигнала споразумение да продаде шведското си звено Saab на холандския производител на спортни автомобили Spyker Cars NV, предаде Wall Street Journal.

От Spyker са се съгласили да купят Saab за над 74 млн. долара в брой, като от Европейската инвестиционна банка ще отпуснат на компанията 400 млн. евро (566 млн. долара) заем, гарантиран от шведското правителство, са пояснили запознати източници.

Като част от споразумението Spyker възнамерява да създаде нова компания - Saab Spyker Automobiles.

От двете компании са обявили, че се очаква продажбата да приключи в средата на февруари.

От Spyker направиха една неуспешна оферта за Saab на 20 декември – два дни, след като от GM обявиха, че ще закрият подразделението си, ако не бъде договорена подходяща продажба.

GM се опитва да продаде Saab от януари миналата година. През юни от щатската компания обявиха, че са постигнали споразумение да продадат Saab на производителя на спортни автомобили Koenigsegg, но през ноември сделката беше развалена.

По-рано този месец шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун се включи в оферта за закупуване на Saab с убеждението, че това е "добра марка, която вероятно е била пренебрегвана от сегашния собственик“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още