IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И по 7-те оперативни програми вече имаме достъп до пълния ресурс

Последната програма, за която правителството обяви получената положителна оценка за съответствие, е "Човешки ресурси"

14:20 | 12.02.10 г.
Автор - снимка
Създател
И по 7-те оперативни програми вече имаме достъп до пълния ресурс

Вече и по 7-те оперативни програми имаме достъп до пълния ресурс от средства. Днес премиерът Бойко Борисов съобщи, че Европейската комисия (ЕК) е дала положителна оценка за съответствие на системите за контрол и управление на оперативна програма (ОП) „Човешки ресурси“ с европейските стандарти.

Общият ресурс на ОП „Човешки ресурси“ за периода 2007-20013 г. е около 1,2 млрд. евро.

През последните дни ЕК даде положителна оценка за съответствие и на оперативните програми - „Регионално развитие“, Техническа помощ, „Конкурентноспособност“, "Транспорт", „Административен капацитет“, „Околна среда“.

Средствата, които се предоставят на страната ни за програмния период 2007-2013 г. по 7-те оперативни програми, са общо около 13 млрд. лева. Каква част от тези средства ще бъдат усвоени зависи от това колко проекти по програмите ще бъдат подадени и одобрени и на каква стойност.

За част от мерките по програмите се допускат авансови или междинни плащания по време на реализация на съответните проекти. Основната част от средствата обаче се изплащат след окончателното приключване на реализацията на проектите и на одобряването от контролните органи на направените разходи.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още